VERSLAG NAJAARSEVENT DE ARBEIDSMARKT IN DE TOEKOMST

Kom’mit 30 november 2016!
Kom’mit, kom mee, in de wereld van de samenwerking tussen Kom’mit en WSP (Werkgeversservicepunt).

werkgevers-servicepunt-westelijke-mijnstreek

Wij werpen een blik in de glazen bol met betrekking tot de arbeidsmarkt in de toekomst. Want wij zijn: jij en ik, ik en jij, wij zijn mensen en wij hebben hetzelfde doel voor ogen namelijk die afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen maar op het MVO platform Kom’mit wordt er gekeken naar wat partijen in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. Zoals gisteren mooi gesproken werd: “is het één voor allen en allen voor één”. Samen staan we altijd sterker, hoe je het ook wendt of keert.

Er wordt niet meer gekeken naar wat niet zou kunnen, er wordt gekeken naar wat iemand wel kan. De focus wordt gelegd op de positieve eigenschappen. Dit zou de kansen moeten vergroten in de toekomst: zo wordt er gesproken over een 300 banen plan, social return , er wordt gekeken om moeilijk invulbare vacatures passend te maken. Ook zijn er nieuwe samenwerkingsverbanden gecreëerd zoals het samenwerken tussen werkgevers en overheid. Aan alle kanten wordt er gekeken hoe ervoor gezorgd kan worden dat er, door iedereen die er klaar voor is, een positieve bijdrage kan worden geleverd aan de maatschappij.

najaarsevent arbeidsmarkt in de toekomst

 

Een klein voorbeeld uit de praktijk werd er gisteren gegeven door Piet Verbaant die de firma Laudy Bouw & Ontwikkeling vertegenwoordigde . Bij onze doelgroep wordt er al snel gedacht aan handjes werk, maar de doelgroep is vaak ook op andere manieren inzetbaar. Zo is er bij Laudy een meneer aangenomen die in de WW zat, hij is 57 jaar en heeft uiteindelijk de rol als inkoper vervuld. Wat maar weer aantoont dat alles mogelijk is, op elke leeftijd.

Om af te sluiten nog een mooie quote van cabaretière Karin Bruers gisteravond: “Every cloud has a silver lining”. Vertaald: elke wolk heeft een zilver randje, wat inhoudt dat bij ieders slechts, wat goeds zit. Mijn advies; zoek naar het goede, altijd!

Enquete Enquête Samenvatting Enquête samenvatting

najaarsevent