MVOprijs

WINNAAR KOM’MIT MVO-PRIJS WESTELIJKE MIJNSTREEK 2015-2016

Schoonmaakbedrijf R. Janssen (100 personeelsleden) in Sittard is de winnaar van de duurzaamheidsprijs van Kom’mit MVO-prijs Westelijke Mijnstreek. Zij versloegen Microz BV uit Geleen en BosWerkt uit Sittard .
Hieronder het persbericht

De winnaar van de derde Kom’Mit MVO prijs is een schoolvoorbeeld hoe milieu- en energiemaatregelen ook geld kunnen opleveren. Een prachtige aansporing voor andere bedrijven om ook met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan, aldus de jury van de MVO prijs.

Schoonmaakbedrijf Janssen heeft op 16 juni j.l. uit handen van burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen de prijs in ontvangst mogen nemen. De uitreiking van de prijs, die voor de derde keer werd georganiseerd, vond plaats Brasserie Abshoven te Munstergeleen, waar in een speciale bijeenkomst van MVO platform Kom’Mit zo’n 150 regionale ondernemers en beleidsmakers getuige waren van het uitroepen van de winnaar.

In een eerste reactie gaf directeur-eigenaar Rene Janssen te kennen:

“We zijn ontzettend blij dat we de MVO-prijs Westelijke Mijnstreek in ontvangst mogen nemen! Het getuigt ervan dat we op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed bezig zijn. En met we bedoel ik nadrukkelijk ook ons personeel, zonder wie we onmogelijk deze prijs hadden kunnen binnenhalen”.

Janssen kreeg de speciaal ontworpen trofee uitgereikt uit handen van burgemeester en juryvoorzitter Cox en mag zich twee jaar lang de “Meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de Westelijke Mijnstreek” noemen.

Naast Janssen dongen Microz BV uit Geleen en BosWerkt uit Sittard beiden als finalist mee naar de MVO-prijs.

Overwegingen van de jury
Schoonmaakbedrijf Janssen is een bedrijf dat sociale verantwoordelijkheid voor haar medewerkers en haar omgeving op een goede manier weet te combineren met winstgevendheid en continuïteit. Een fantastisch voorbeeld hoe Janssen aan het personeelsbeleid invulling geeft is het feit dat de afgelopen jaren liefst 5 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in vaste dienst zijn genomen en na een interne scholing nu volledig zelfstandig hun werk uitoefenen. Evert Jelle van de Ven, directeur van Vixia en jurylid, is dan ook zeer verguld met deze winnaar. Janssen draagt precies uit wat Vixia met zijn beleid voorstaat: mensen toe leiden naar volwaardig en zinvol werk.

Duurzaam ondernemen versterkt de regio
De Kom’Mit MVO-prijs Westelijke Mijnstreek is dit jaar voor de derde keer uitgereikt en is een initiatief van COS Limburg en Kom’Mit, het platform van bedrijven in de regio dat –samen met de Vixia- kansen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Met de organisatie van de MVO-prijs willen we bedrijven die hier bewust mee bezig zijn belonen en als
voorbeeld laten dienen voor andere bedrijven in de regio”, aldus Ronald Kohnen, directeur COS Limburg.

Jury

Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De leden zijn deskundig op verschillende terreinen.
De leden hebben op persoonlijke titel zitting in de jury. De jury van de Kom’mit MVO-award
Westelijke Mijnstreek 2015 wordt gevormd door:
•Sjraar Cox, Burgemeester Sittard-Geleen, (juryvoorzitter)
•Frank Bessems, directeur Perfact Group
•Peter Henssen, directeur Henssen B.V.B.A. Hoveniersbedrijf
•Harry Lempens, Directeur Bedrijven at Rabobank Westelijke Mijnstreek
•Marcel Michiels, Algemeen Directeur at Volta Limburg BV
•Maurice Olivers, management team Brightland Chemelot Campus
•John Stegerman, CEO Vivantes Zorggroep
•Evert Jelle van de Ven, algemeen directeur Vixia BV

bron: Wij Limburg

De onderstaande video is gemaakt door PJP Film & Tv Producties in Kessel.